Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

De är nominerade till Årets redaktion

Publicerad: 10 mars 2021, 10:56

Alla priser i tävlingen Årets dagstidning delas ut uder en tv-sändning i Norrköping den 25 mars.

Montage: Årets dagstidning + Getty Images

Avesta Tidning, Göteborgs-Posten och Svenska Dagbladet är nominerade i kategorin Årets Redaktion i tävlingen Årets dagstidning.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenGPSvDSvenska Dagbladet

På onsdagen presenteras de tre bidrag som kan vinna priskategorin Årets Redaktion. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vinnaren ska ha ”…visat kraft och kreativitet i att utveckla och utföra redaktionellt innehåll och/eller arbetsformer. Nytänkande, mod samt okonventionella lösningar beaktas särskilt. Kreativ samverkan mellan olika kanaler är ett plus i bedömningen.”

– 2020 var ett år som satte alla redaktioner på extremt hårda prov. Att se hur redaktioner svarar upp mot läsarnas förväntningar – när behovet av trovärdig journalistik är som allra störst – är imponerande. Efter många tuffa år ser vi hur många redaktioner nått en vändning och nu bygger en framåtriktad digital läsaraffär, kommenterar Charlotta Friborg som sitter i juryn och som till vardags är chef för riksnyheterna på SVT.

 

De är nominerade till Årets Redaktion:

Avesta Tidning 

”För att ha visat vägen för lokalmedier genom att sätta ortens läsare i centrum, med relevanta granskningar, fördjupningar och berörande lokal nyhetsrapportering.”

 

Göteborgs-Posten 

”För en strategisk satsning på analys, snabbhet och fördjupande journalistik som fört mediehuset nära de västsvenska läsarna och lett till ett rejält lyft av antalet digitala prenumeranter.”

 

Svenska Dagbladet 

”För satsningar på kvalitetsjournalistik, klartänkt strategi och framtidstro som både utmanar och överraskar och lockar nya läsare till flaggskeppet som vänt motvind till medvind.”

 

Priset delas utden 25 mars under en tv-sändning från Norrköpings Tidningar.

 

 

Juryn består av...

... Olle Zachrison, ansvarig digital nyhetsutveckling på Sveriges Radio, Charlotta Friborg, chef Riksnyheterna på SVT, Helle Klein, chefredakör Dagens Arbete, Patrik Hadenius, förlagschef på Norstedts, Erik Modig, forskare vid Handelshögskolan, samt ordförande Viveka Hansson, programdirektör på TV4. 

 

 

 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev