Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

David Cameron dras in i avlyssningshärvan

Publicerad: 18 Juli 2011, 05:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:04

Den avgående Scotland Yard-chefen Paul Stephenson riktar strålkastarna mot Storbritanniens premiärminister David Cameron.


Det var i sitt avskedstal igår som Paul Stephenson riktade strålkastarljuset mot David Cameron och hans tidigare medierådgivare Andy Coulson.

Andy Coulson var chef för News of the World när Prins Williams telefonsvarare avlyssnades. Ett brott som en reporter och en privatdetektiv dömdes till fängelse för.

Andy Coulson själv bytte jobb efter domen och blev medierådgivare hos David Cameron, något som väckte stark kritik och fick till följd att Andy Coulson avgick i januari i år.

Det är den relationen som Paul Stephenson nu menar kan vara komprometterande för premiärministern.

– När Wallis namn förknippades med Operation Weeting (om telefonavlyssningen) ville jag inte på något sätt kompromettera premiärministern, som helt klart hade en nära relation med Coulson, genom att avslöja eller diskutera en potentiell misstänkt, säger Paul Stephenson och fortsätter:

– Jag anser att det skulle vara extremt klumpigt av mig att rikta några som helst anklagelser mot premiärministern, eller inrikesministern, oavsett om de var oriktiga.

Den "överraskande" attacken kom när David Cameron satt ombord på ett plan på väg till Sydafrika och enligt brittisk media har David Cameron nu avbrutit sin rundresa i Afrika för att flyga hem till England.

David Cameron har tidigare kallat avlyssningsskandalen för "avskyvärd", men vägrar be om ursäkt för att ha rekryterat Andy Coulson.

– Den andra chansen fungerade inte. Det är ingen mening i att vältra sig i det. Folk får själva bedöma om de tycker det är rätt eller fel att ge någon en andra chans, sade David Cameron tidigare enligt The Guardian.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.