Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Datormagazin KO-anmäls

Publicerad: 3 Augusti 2009, 06:21
Uppdaterad: 12 Maj 2016, 12:55

Privatperson tar Hjemmet Mortensen-tidningen till Konsumentverket.


En privatperson i Malmö köpte Hjemmet Mortensens tidning Datormagazin. På framsidan lovade tidningen att kunderna skulle få en "fullversion" av antivirusprogrammet Kaspersky Internet Security, som enligt Datormagazin skulle vara värd 300 kronor.

Enligt anmälaren handlade det dock endast om en provversion - som vem som helst kan ladda ned gratis på nätet. Dessutom var programmet endast giltigt i 6 månader. Därför har Malmöbon nu vänt sig till Konsumentverket.

"En fullversion har helt klart blivit en ful version!", skriver Malmöiten i sin anmälan.

Mats Larsson, tidningens chefredaktör, säger att han inte känner till anmälan men att han har haft kontakt med en person som ifrågasatt erbjudandet.

– Anmälaren har invändningar på att versionen endast är giltig i sex månader. Om man köper versionen i butik kostar den 599 kronor för ett år - därför satte vi värdet till 300 kronor. Dessutom är gratisversionen på Kaperskys sajt endast giltig i en månad om jag inte minns fel, säger han.

Enligt Mats Larsson har ingen annan hört av sig och haft synpunkter på Datormagazins erbjudande.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.