Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Därför tackade PM Nilsson nej till att ta över Metro

Publicerad: 17 Februari 2015, 05:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:12

PM Nilsson tackade nej till jobbet som Metros chefredaktör efter att ha åkt tunnelbana. Han såg att ingen läste print.


Ämnen i artikeln:

Metro

I en ny bok berättar Sakari Pitkänen om tidningen Metros första 20 år. Sakari Pitkänen har under åren både varit chefredaktör för Metro Sverige och global chefredaktör för Metro International.

Ett av avslöjandena i boken handlar om hur PM Nilsson, i dag politisk redaktör på Dagens Industri, var mycket nära att ta över som chefredaktör för Metro 2012. Då rapporterade Dagens Media följande om en hemlig kandidat för uppdraget:

”Med bara femton minuter till godo kom kallduschen – Metros nya chefredaktör hade ångrat sig. Nu tvingas tidningen börja om rekryteringsprocessen.”

Om PM Nilsson var just den kandidaten vet han inte. Han minns inte händelsen som så dramatisk, men bekräftar att han erbjöds jobbet och tackade nej.

– De frågade om jag ville vara en kandidat, jag sa ja och sedan funderade jag inte så mycket mer på det. Senare fick jag ett bud, ”vill du ha jobbet”, och då sa jag nej. Det var inget dramatiskt, säger han till Dagens Media.

Varför tackade du nej?

– Jag brukar cykla, men åkte tunnelbana den dagen. Jag såg att ingen läste Metro, alla satt med sina telefoner, därför sa jag nej. Sedan har väl utvecklingen bekräftat att jag hade rätt, säger han och fortsätter:

– Så här i efterhand så kan jag tycka att om man vill ha någon som chef bör man erbjuda dem jobbet. Inte att vara en av flera kandidater.

LÄS ARTIKELN OM CHEFREDAKTÖREN SOM TACKADE NEJ:

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.