Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Därför startar TT en kompetensutbildning

Publicerad: 2 Februari 2011, 06:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:23

Research och mediejuridik är två områden som nystartade TT Kompetens ska utbilda journalister i.


Ämnen i artikeln:

TUTT

Thorbjörn Lindskog berättar att planerna funnits länge men att det inte var förrän Tidningsutgivarna lade ner Medieutbildarna som det öppnade sig en lucka.

– Vår målsättning är att få upp kompetensfrågorna på en högre nivå. Det handlar inte bara om utbildning utan också om att få företagen att arbeta med kompetensutveckling. Sedan finns det naturligtvis en hel del utbildningar och kurser som är företagsanpassade.

Hur skulle en sådan här kurs kunna se ut?

– Man kan tänka sig att reportrarna behöver en uppdatering när det gäller research eller mediejuridik. Säljarkåren på tidningen kanske behöver en uppfräschning för att man ska börja sälja flera kanaler parallellt. Det finns ett stort batteri av inriktningar som vi kommer erbjuda.

Hur har intresset varit från era kunder?

– Det var lite det som styrde att vi drog igång. Många undrade vad som skulle hända på utbildningsmarknaden när Medieutbildarna lades ner och vi vet att det finns ett behov och ett önskemål.

När räknar ni med att dra igång?

– Redan under den här månaden kommer vi ha företagsanpassade utbildningar på gång. Våra öppna kurser börjar förmodligen rulla i gång i April.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

TUTT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.