Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Därför lämnar Anders Nylander Schibsted

Publicerad: 7 maj 2019, 11:48

Foto: Janne Næss

Efter tolv år slutar Anders Nylander på Schibsted. För Dagens Media berättar han om valet att lämna och den största utmaningen i rollen som vd för SSI.

Ämnen i artikeln:

Schibsted

John Söderberg

john.soderberg@dagensmedia.se


Anders Nylander lämnar Schibsted – efter tolv år, vilket Dagens Media rapporterat om tidigare under dagen. Sedan 2014 har han haft rollen som vd för annonsförsäljningsbolaget Schibsted Sales & Inventory (SSI). 

Framöver ska han istället ägna sig åt egna bolag och uppdrag, exakt vad det handlar om för bolag och uppdrag vill Anders Nylander inte avslöja i dagsläget utan skriver i ett sms till Dagens Media att han kommer få anledning att återkomma om det längre fram. 

Anders Nylander skriver även att det är hans eget val att lämna bolaget.

– Jag känner att tiden är mogen för mig att göra något annat. Det här är mitt eget beslut och val, men det är klart att det alltid är vemodigt att lämna massor av fina kollegor, skriver han i sms:et. 

Anders Nylander blir kvar för en överlämning till den tillförordnade vd:n Joakim Flodin. Han beräknar att lämna Schibsted helt direkt efter sommaren. 

När han blickar tillbaka på sin tid inom Schibsted framhåller han utmaningen i att hålla ihop en stor organisation.

– Den största utmaningen i såna här stora organisationer som Schibsted är nog att få alla att hitta motivation och engagemanget samtidigt i det dagliga för att alltid leverera på topp. 

Nyheten om Anders Nylanders avgång kommer kort efter att Per Håkon Fasting i april utsågs till gemensam annonsdirektör för både den svenska och norska marknaden.

I en tidigare intervju med Dagens Media berättade Per Håkon Fasting att man arbetar med ett ”alignmentprojekt” som förväntas vara klart till sommaren och där man tittar på hur den svenska organisationen ska se ut framöver. Vid tidpunkten sade han att Anders Nylander skulle stå kvar som vd tills vidare. 

På frågan om förändringar kunde komma att ske svarade han följande:

– Det är ingenting vi planerar för – men det är inte heller så att världen är statisk. Just nu jobbar vi med att ta fram strategier och gemensamma riktningar inom alla områden vi menar är förnuftiga.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev