Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Därför blir Johan Hansson Stampen Medias nya vd

Publicerad: 22 februari 2017, 12:20
Uppdaterad: 22 februari 2017, 12:47

"Jag har haft en klar bild för vad jag vill se i en ny vd", säger Martin Alsander, koncernchef för Stampen. Foto: Press/Janne Naess

Lokal förankring, bred internationell erfarenhet av lokaljournalistik och teknisk erfarenhet gjorde att valet föll på Johan Hansson som ny vd för Stampen Media. "Jag har haft en klar bild över vad jag vill se i en ny vd", säger Martin Alsander, koncernchef på Stampen.


Ämnen i artikeln:

Stampen

I dag meddelade Stampen att Johan Hansson blir ny vd på Stampen Media. Han tar därmed över Johanna Öbergs tidigare roll som själv valt att lämna sitt uppdrag.

För Dagens Media berättar Stampens koncernchef mer om valet av Johan Hansson som vd för Stampen Media.

– Eftersom att Johanna signalerat tidigt att hon inte tänker flytta till Göteborg, har jag fått god tid på att fundera kring vem som ska ta över hennes roll. Jag har haft en klar bild för vad jag vill se i en ny vd.  Jag tycker att det är jättebra att Johan ursprungligen kommer från västsverige, han har en lokal förankring och är intresserad av lokalmedia. Även om han har bott tio år i New York har han dagligen tagit del av vad som skrivits lokalt i Sverige, säger Martin Alsander och fortsätter:

– Han har också en bred internationell erfarenhet av lokalmedia runt om i världen. Han har både drivit Metro i Hong Kong och New York och även jobbat som konsult. På så sätt har han skaffat sig en bra bild av vad som fungerar för lokala tidningar och det är viktigt för oss.

Med lite övertalning lyckades Stampen övetyga Johan Hansson att flytta hem till Sverige igen efter tio år i USA.

Förutom att Martin Alsander pekar på Johan Hanssons goda erfarenhet när det kommer till lokaljournalistik framhäver han även Johan Hanssons tekniska bakgrund som vice vd på mjukvarubolaget Roxen som utvecklar webbaserade publiceringssystem.

– Utveckling av digitala och tekniska system är jätteviktigt för oss. I förändringsarbetet ingår det många tekniska systemfrågor. Exempelvis hur vi ska betalt digitalt och vad det ställer för krav på system, det är naturligvis en jätteviktig sak och det är bra att ha en ledare som förstår detta.

Martin Alsander menar dessutom att Johan Hansson och Göteborgs-Postens tillförordnade chefredaktör Christofer Ahlqvist är en bra kombination.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.