Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Daniel Swedin: "Johan Ingerö är oseriös"

Publicerad: 23 Augusti 2012, 13:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:13

Göran Hägglunds pressekreterare Johan Ingerö och Aftonbladets ledarskribent Daniel Swedin har råkat i luven på varandra.


Ämnen i artikeln:

Göran HägglundKristdemokraternaAftonbladet

Det var i samband med ett blogginlägg på Aftonbladets ledarblogg som Johan Ingerö tidigare i dag gick till angrepp på ledarskribenten Daniel Swedin.

"Men alltså - Ingen tar väl Daniel Swedin på allvar...?", skrev han på Twitter.

När dagensmedia.se når Daniel Swedin pekar han på att Johan Ingerö flera gånger tidigare gått till angrepp mot journalister och debattörer.

– Nu är jag inte så fruktansvärt gammal men för min del har jag har nog aldrig stött på den här typen av offensiva presstjänstemän förut, säger han och fortsätter:

– Min erfarenhet är att det snarare handlar om att verka utan att synas. Så fungerar i alla fall de andra partierna. Johan Ingerö är ju väldigt proaktiv och offensiv. Han är ett unikum, säger Daniel Swedin till dagensmedia.se.

Själva kritiken ger han inte mycket för.

– Det står honom helt fritt att tycka att jag är en oseriös person. Jag tycker själv att Johan Ingerö är oseriös.

Johan Ingerö själv tonar ner bråket.

– Det han skrev var så otroligt löjligt, det var inte så mycket mer än så. Våra vägar har korsats vid några tillfällen och ingen av oss är ordförande i den andras fanclub, men i det här fallet tyckte jag bara att det var en otroligt fånig text, säger han till dagensmedia.se och fortsätter:

– Att jag kallas för ett unikum får man väl tacka för. Jag är övertygad om att han menar det med en stor dos värme och medmänniskokärlek.

Han tycker inte heller att det är märkligt att som pressekreterare för en partiledare gå ut och kritisera enskilda journalister.

– När det gäller nyhetsreportrar är det så klart ganska ovanligt men med ledarskribenter är det en helt annan femma. Jag har ju själv varit ledarskribent och jag tycker inte att det är några konstigheter med att pressfolk och opinionsjournalister småretas lite på Twitter. Det har hänt 50 000 gånger.

Daniel Swedin menar att det är en uttalad strategi från KD låta Johan Ingerö kritisera journalister och andra debattörer offentligt.

– Göran Hägglund var så klart medveten om vilken typ av person Johan Ingerö är när han rekryterade honom, så visst är det en strategi. Johan har ju betett sig så här i åratal och kallat fackligt aktiva för fascister och liknande och det visste Göran Hägglund så klart.

KD balanserar på fyraprocentsspärren, är det här en strategi som hjälper eller stjälper partiet tror du?

– Vad jag förstår är han trevlig mot andra journalister så det är svårt för mig att bedöma. Min personliga antipati för Kristdemokraterna kommer så klart inte att förändras av det här.

Nyligen gick Johan Ingerö också till angrepp mot Sydsvenskans krönikör Per T. Ohlsson:

"Att läsa Per T:s analys av det stundande amerikanska valet än snudd på intellektuellt självskadebeteende. Jösses!", skrev Johan Ingerö på Twitter.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.