Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Daniel Olsson flyttar till GT

Publicerad: 30 mars 2015, 06:34
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:07

Sedan 2009 har Daniel Olsson arbetat på Göteborgs-Posten. Nu lämnar han tidningen och flyttar över till GT.


Ämnen i artikeln:

ExpressenGT

GP:s Daniel Olsson har nominerats till både "Stora Journalistpriset" och "Guldspaden". Nu följer han efter Sofia Dahlström, som utsetts till ny chefredaktör på konkurrenten GT.

– När GT satsar på granskande lokal journalistik vill jag vara med och utveckla innehållet i olika kanaler, säger Daniel Olsson i ett pressmeddelande.

Sedan han kom till GP har Daniel Olsson tilldelats Publicistklubben i Västra Sveriges stora pris.

– GT är redan idag en driven och nyhetshungrig redaktion som ligger långt fram i den digitala omställningen, därför känns det utvecklande att efter lärorika år som granskande reporter på Göteborgs-Posten få vara med om nästa steg på GT, säger han och fortsätter:

– Möjligheten att få samarbeta med Expressens prisbelönta grupp för undersökande journalistik är också inspirerande.

Christian Holmén är chef för Expressens grävgrupp. Enligt pressmeddelandet är han nöjd med rekryteringen av Daniel Olsson.

– Daniel Olsson är en av landets bästa undersökande reportrar, det har jury efter jury konstaterat, och vår ambition är att fortsätta att stärka den samhällsviktiga journalistiken i alla editioner och i alla mediekanaler. Därför är jag glad för att Daniel Olsson börjar på GT, säger han.

Tidigare har Daniel Olsson arbetat på bland annat tidningen Expo, Metro i Göteborg och på Skaraborgs Läns Tidning. År 2013 gav han, tillsammans med Lasse Wierup, ut boken "Helvetet inifrån" om Hells Angels.

LÄS ÄVEN:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenGT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.