Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Daniel Nordström går från Arbetarbladet till VLT

Publicerad: 27 januari 2016, 08:06
Uppdaterad: 27 januari 2016, 09:10

Daniel Nordström blir ny chefredaktör för VLT.


Ämnen i artikeln:

ArbetarbladetVLT

Daniel Nordström har varit chefredaktör för Arbetarbladet i Gävle sedan maj 2013. Nu blir han istället chefredaktör och ansvarig utgivare för VLT, Arboga Tidning, Sala Allehanda, Arboga Tidning, Bärgslagsbladet och Fagersta-Posten.

Detta efter att Thelma Kimsjö, som varit tidningschef för VLT, sagt upp sig i samband med att Promedia går ihop med Mittmedia.

– Det känns väldigt trevligt och roligt och hedrande. VLT är en anrik tidning med en duktig redaktion och det ska bli inspirerande att gå in och göra allt för att bidra till den fortsatta utvecklingen. Det känns spännande även om det var känslosamt i morse att träffa personalen på Arbetarbladet. Jag har trivts så fantastiskt bra under min tid här och jag är stolt över det vi har gjort, säger Daniel Nordström till Dagens Media.

Har du redan nu några tankar på vad du vill göra med VLT?

– Jag måste naturligtvis lära känna organisationen men det jag kommer att jobba hårt med är den digitala utvecklingen som är nödvändig. Lokaljournalistiken ska stå i centrum i alla kanaler, det är det jag ser framför mig. Att se hur vi kan samverka mellan de olika tidningarna ska bli väldigt inspirerande och kul.

Daniel Nordström tillträder den 1 februari.

I december förra året slogs Mittmedia och Promedia ihop, vilket innebar att koncernen får totalt 28 lokala dagstidningar, fem tidningstryckerier, en distributionsrörelse samt flera gratistidningar och digitala medier. VLT är en av tidningarna som nu ingår i Mittmedia.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ArbetarbladetVLT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev