Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Dagstidningar klandras av PON

Publicerad: 8 Oktober 2012, 11:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:09

Sundsvalls Tidning, Norrköpings Tidningar och Länstidningen Södertälje klandras av Pressens Opinionsnämnd.


Ämnen i artikeln:

PONPOPressens opinonsnämndPressombudsmannen

Sundsvalls Tidning klandras för att ha brutit mot god publicistisk sed efter en artikel om de så kallade ”Rocktrillingarna”, som pekades ut med namn och bild i tidningen för att ha lurat till sig bidrag från CSN.

Både PO och PON gör bedömningen att publiceringen har skadat både medlemmarna i bandet och deras familjer.

Även Norrköpings Tidningar klandras för samma överträdelse av PON efter att ha publicerat nätkommentarer i papperstidningen i anslutning till en granskning av en jurists verksamhet.

Artiklarna anmäldes av juristen själv som påpekade att Norrköpings Tidningar bland annat låtit ge sken av att han möjligen inte hade någon juristexamen.

Men det är på grund av läsarkommentarerna som PON väljer att klandra tidningen. Juristen benämns där bland annat som en ”skojare” och ”skurk” som ”borde få vad han förtjänar”.

Även Länstidningen Södertälje klandras för att ha brutit mot god publicistisk sed i samband med en artikel om ett par tvillingar, som enligt tidningen skulle stängas av från sin högskoleutbildning på grund av fusk.

Tvillingarna ansåg sig dock utpekade eftersom det inte fanns några andra tvillingar på samma utbildning och anmälde Länstidningen Södertälje.

PO bedömde att det inte var ett berättigat utpekande och klandrade tidningen, vilket PON instämmer i.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.