tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Dags att utse årets dagstidning

Publicerad: 4 april 2017, 12:27
Uppdaterad: 4 april 2017, 12:27

Expressen vann årets dagstidning förra året. Foto: Alexander Donka

Årets dagstidning utses ikväll på en galamiddag på Berns salonger i Stockholm. Dagens Nyheter, Nerikes Allehanda och Västerbottens-Kuriren har chans på det finaste priset.

Ämnen i artikeln:

Årets DagstidningTU

MA

Mathias Asplund


Ikväll avgörs det vilka av de 18 nominerade i Årets dagstidning som kommer att gå hem med priser i nävarna. Vinnare ska utses i sex kategorier: Helhetspriset, Årets redaktion, Årets kampanj, Årets idé, Årets affär och Årets ljud och bild.

Förra årets vinnare Expressen är nominerade igen, men nu i den nya kategorin Årets ljud och bild (Expressen TV).

Förra året vann inte en enda lokaltidning ett enda pris på Årets dagstidning-galan. Det väckte kritik från Daniel Nordström som är chefredaktör för sju av Mittmedias tidningar.

Han tyckte då att tävlingen kunde byta namn till Årets Stockholmstidning.

– Jag kan notera att jurygrupperna är lika Stockholmsfixerade som tidigare, men de hävdar att de har bra syn över landet, säger han inför årets tävling.

Men i år har juryn blickat utanför tullarna under sin nomineringsrunda. När prisutdelningen börjar på Berns efter klockan 19 på tisdagen har två lokaltidningar – Nerikes Allehanda och Västerbottens-Kuriren – chans på både priserna till Årets dagstidning och Årets redaktion, där de har nominerats mot Dagens Nyheter och Aftonbladet gräv med digital story.

– Vi får se hur det blir. Om det är så at NA, VK eller Mittmedia vinner. Det finns ju en risk att de tänker att det är kul att ta med landsortstidningarna i nomineringarna, men ändå väljer Expressen eller Aftonbladet, säger Daniel Nordström.

Här kan du läsa om alla nominerade till Årets dagstidning 2017.

Dagens Medias team på plats kommer att rapportera löpande från prisutdelningen under kvällen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev