onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Dagens Vimmerby startar ny tidning i Kalmar

Publicerad: 7 oktober 2020, 08:24

Jakob Karlsson, som startade Dagens Vimmerby 2015, blir ansvarig utgivare för mediebolagets nya titel ”Dagens Kalmar”. Foto: Dagens Vimmerby

”Dagens Kalmar” är den fjärde tidningen som Dagens Vimmerby AB startar i Kalmar län. Mediebolagets ambition är att bli störst i länet.

Ämnen i artikeln:

Dagens VimmerbyDagspress

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Sedan starten 2015 har Dagens Vimmerby AB startat tidningar i Vimmerby, Hultsfred och Västervik. Bakom mediebolaget står Jakob Karlsson, Simon Henriksson och Linus Johansson.

Nu startar Dagens Vimmerby, tillsammans med journalisten Anders Blank, sin fjärde tidning i länet. Denna gång i Kalmar. Första utgåvan kommer i oktober.

– Det ska bli extremt spännande att se vad vi kan göra med vårt arbetssätt i en så stor kommun som Kalmar. Vårt mål är att fortsätta utveckla vårt framgångsrika koncept med en snabb rapportering som har fokus på näringsliv, politik, blåljus och sport, säger Jakob Karlsson delägare i Dagens Vimmerby och tillträdande ansvarig utgivare för Dagens Kalmar, till Dagens Vimmerby.

Ägandet i den nya tidningen kommer att se ut som följer: Dagens Vimmerby AB äger 80 procent och Anders Blank, som vid lanseringen är tidningens enda heltidsanställda journalist, resterande 20 procent.

Dagens Vimmerby AB i siffror (2019 års bokslut)

Nettoomsättning: 2 821 000

Rörelseresultat (ebit): 59 000

Soliditet: 18,4 procent

Nettomarginal: 0,85 procent

 

Källa: Retriever

Om Dagens Vimmerby

Dagens Vimmerby startades i mars 2015 först som en

blogg av Jakob Karlsson, tidigare reporter på Vimmerby Tidning. I slutet på augusti 2015 byttes fritidsbloggandet mot en satsning på nättidningen Dagens Vimmerby, som i dag drivs tillsammans med Simon Henriksson och Linus Johansson.

 

Källa: Medievärlden Premium

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev