Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Dagens Nyheter kniper SR-profilen Tomas Ramberg

Publicerad: 17 november 2022, 10:25

Tomas Ramberg.

Foto: TT NYHETSBYRÅN

Tomas Ramberg lämnar radion och går till Dagens Nyheter där han blir kommentator. ”Han har en unik förmåga att göra politiska skeenden begripliga”, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski till den egna tidningen.

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterSveriges RadioToppnyheter eftermiddag

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Sveriges Radio förlorar ett tungt namn. Tomas Ramberg lämnar nu Ekot-redaktionen och etern för trycksvärtan på Dagens Nyheter, skriver tidningen.

Sedan 1990-talet har han arbetat på Sveriges Radios Ekoredaktion, och har bland annat programlett Ekots lördagsintervju. På senare år har han varit inrikespolitisk kommentator för Ekot.

På Dagens Nyheter får han samma titel och kommer att leverera analyser inom svensk politik.

– Rollen som politisk kommentator är viktigare än på mycket länge. Det politiska landskapet har på kort tid stöpts om i Sverige, och fortsätter att förändras i snabb takt som en följd av all turbulens i omvärlden. Tomas Ramberg har en unik förmåga att förklara, fördjupa och förutse politiska skeenden. Det blir till stor glädje för DN:s läsare, säger Peter Wolodarski till den egna tidningen.

Tomas Ramberg kommer att börja den 1 februari på Dagens Nyheter.

– Det kommer för mig som en oväntad och väldigt rolig vändning i yrkeslivet att efter många år på landets bästa etermedium nu också få chansen att jobba på den bästa tidningen, säger han till Dagens Nyheter.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev