söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Dagens Media avslöjar: Mikael Benckert är Mitt i:s nya vd

Publicerad: 7 augusti 2019, 16:16


Enligt uppgift till Dagens Media är det Playad-chefen Mikael Benckert som ska leda Lokaltidningen Mitt i in i framtiden.

Ämnen i artikeln:

Playad Media GroupMitt iDagspress

Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


Det var i juli som den skuldtyngda gratistidningskoncernen Mitt i äntligen hittade nya ägare i Citypress.

Bolaget Citypress ägs bland annat av Stampens tidigare koncernchef Martin Alsander och tidigare utvecklingschef Claes Jonson.

Martin Alsander, som är ny styrelseordförande i Mitt i, berättade i samband med att affären blev klar att man kommit långt i rekryteringen av koncernens nya vd. Maria Croon som tidigare haft rollen lämnar bolaget nu i Augusti.

Dagens Media kan nu avslöja att det är Mikael Benckert som ska leda Mitt i in i framtiden. Informationen ska den sjunde augusti ha gått ut internt på hans nuvarade arbetsplats, Playad Media Group. 

Mikael Benckert har varit ansvarig för webb-tv-tjänsten Youplay, som är en del av videoannonseringsplattformen Playad. Fredagen den nionde augusti gör han sin sista dag på bolaget, enligt informationen som gått ut.

Playad samarbetar med flera stora lokala mediehus; NWT, Skånska Dagbladet, UNT och Stampens Göteborgs-Posten, för att nämna några. 

När Dagens Media ringer upp Mikael Benkert för att fråga om om han är Mitt i:s nästa vd blir han lite överrumplad. 

– Det vore väl spännande om det vore så, svarar han.

Är det ett ja?

– Jag kan prata den kommande veckan – om jag fortfarande då är aktuell att pratas med, säger han och lägger till: 

–Av respekt för processen och de som eventuellt berörs, om nu skulle vara så.

Mitt i blev enligt Martin Alsander skuldfri när de nya ägarna trädde in, men har ett stort digitalt utvecklingbehov. I dagsläget är gratistidningskoncernen beroende av papperstidningens annonsintäkter.

Hur de digitala satsningarna kan komma att se ut, ville han i juli inte gå in på. Däremot avslöjade han några tankar inför framtiden:

– Man måste välja mellan en räckviddsaffär och en prenumerationsaffär digitalt, och det finns många olika spännande möjligheter som inte riktigt har exploaterats än, sade han då.

Här kan Mikael Benckert bli en intressant pusselbit:

Han var tidigare vd för Flow Networks, som levererade innehåll och tekniska lösningar för rörlig bild till publicister. Bolaget förvärvades av Playad för två år sedan, och i sammanhanget tog man över Flows redaktörer som skulle producera videojournalistik för att komplettera publicisternas egna innehåll.

 

 

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev