måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Dagens Industri värvar Lasse Wierup

Publicerad: 20 januari 2022, 14:27

Lasse Wierup har bland annat skrivit böckerna ”Svensk maffia”, ”Helevetet inifrån” och senast ”Gangsterparadiset” om den svenska gängkriminaliteten.

Foto: Evelyn Hockstein/Bonnierförlagen

Den prisvinnande kriminalreportern Lasse Wierup lämnar Dagens Nyheter och går till Dagens Industri. ”Det är inte så många steg mellan Vårby-nätverket och det etablerade näringslivet”, säger Lasse Wierup om sitt nya uppdrag till Di.

Ämnen i artikeln:

Dagens IndustriDagens Nyheter

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Efter nära 20 år på Dagens Nyheters redaktion går kriminalreportern Lasse Wierup över till Dagens Industri. På tidningen kommer han att förstärka deras bevakning av brottsligheten i det svenska samhället och hur den påverkar näringslivet.

– Jag vill bygga på Di:s bevakning av näringslivet med det jag kan. Det ska bli roligt att förnya mig och ge mig in på att bevaka den brottslighet som slår mot näringslivet och indirekt oss alla i egenskap av kunder och konsumenter. Jag vill även berätta om hur den grova brottsligheten agerar i bolagsform. Det är ett viktigt, men underbevakat område, säger Lasse Wierup till tidningen.

”Granska de dunkla delarna av näringslivet”

Enligt Dagens Industri är kriminaliteten och hur den påverkar det svenska näringslivet en prioriterad fråga för tidningen.

– Dagens industris journalistik handlar om att granska de svenska företagens och entreprenörernas förutsättningar. Med den ökade kriminaliteten och den situation det medför för vill vi komma närmare ämnet för att granska området och de dunkla delarna av näringslivet där brottsligheten breder ut sig, säger chefredaktören Peter Fellman till den egna tidningen.

Dagens Industris redaktionschef, Jonas Jonsson, berättar att företagare och näringslivet idag är oroade över brottsligheten på ett sätt de traditionellt inte har varit.

– Det är en utveckling då näringslivet märker av brottsligheten och kriminaliteten i samhället på ett mycket tydligare sätt. Vi vill sätta ljuset på hur kriminalitet breder ut sig och slår mot företagen och samhället, säger han.

Lasse Wierup har vid flera tillfällen nominerats till Guldspaden och skrivit flera böcker, bland andra ”Svensk maffia”, ”Helevetet inifrån” och senast ”Gangsterparadiset” om den svenska gängkriminaliteten.

Lasse Wierup ansluter till Dagens Industri i mars i år.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev