Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Dagens Industri startar tv-kanal

Publicerad: 24 mars 2017, 08:34
Uppdaterad: 24 mars 2017, 09:35

Dagens Industris tv-kanal lanseras under våren och produceras tillsammans med Expressen.


Ämnen i artikeln:

Dagens IndustriExpressen

Dagens Industri och Expressen har sedan tidigare sänt ekonomiprogrammet Börsmorgon men nu fördjupar Dagens Industri sin satsning på tv och startar Di TV. Di TV kommer produceras tillsammans med Expressen som satsat hårt på tv de senaste åren.

På vardagar mellan 06.00 till 18.00 ska Di TV ge senaste nytt och fördjupningar.

– Di:s mål är att ge vår publik affärsnytta. Inspirerade av internationella aktörer som CNN Money, Bloomberg TV, CNBC och andra vill vi vara med i den snabba utveckling som nu sker inom tv-området, säger Dagens industris chefredaktör Lotta Edling, i ett pressmeddelande och fortsätter: – Dagens industri är nummer ett inom affärsjournalistik bland tidningar och sajter, det är en självklarhet för oss att vi med Di TV ska ha motsvarande position inom rörlig bild, fortsätter Lotta Edling. Thomas Mattsson beskriver satsningen som ytterligare ett steg i ledet att bli ledande digitalt.

– Expressen TV görs redan ihop med den internationella nyhetskanalen CNN, och samarbetet med Dagens industri är ytterligare ett steg i Expressens ambition om att bli den ledande nyhetsförmedlaren på alla digitala plattformar. Di TV kommer att göras kostnadseffektivt med fokus på nya distributionsmöjligheter, säger chefredaktör Thomas Mattsson, i en kommentar.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens IndustriExpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News