Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Dagens Industri-redaktör: Hovet ringde mitt i natten – Kungen hade inte fått sin tidning

Publicerad: 24 September 2015, 07:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:50

UPPDATERAD. Klockan 04.00 i natt blev Dagens Industris redaktör Maria Schultz uppringd av Hovet, uppger hon. Orsaken: Kungen hade inte fått sin tidning.


Ämnen i artikeln:

HovetDagens Industri

"Kungen har inte fått sin tidning".

Så började samtalet när Dagens Industris redaktör Maria Schultz blev uppringd klockan 04:00 i natt. På sin Facebook-sida beskriver hon samtalet:

Hovet: Kungen har inte fått sin tidning.

Jag: Men alltså klockan är 04, kan ni inte gå in på nätet. Eller, jag menar, jag är liksom bara redaktör på Dagens industri.

Hovet: Nej

Jag: Men är det här ett skämt eller?

Hovet: Nej, vi bestämde oss för att ringa några nummer och ditt var bland dem.

Jag: Eeh, jaha... hehe...men ni kan väl ringa till tidningen vid 7,8,9 så kan de säkert hjälpa er.

Hovet: Ja vi får väl göra det då. Kungen får väl helt enkelt klara sig utan Dagens industri.

– Jag låg och sov som en stock när det ringde, säger Maria Schultz till Dagens Media. och fortsätter:

– Jag tittade på klockan och tänkte att det måste vara jobbet, jag trodde att det hade hänt något. Så jag sprang upp och ställde mig i köket och personen i luren säger att den ringer från Hovet och undrade varför tidningen inte hade kommit. Kungen väntade på den. Jag trodde att det var ett jävla skämt.

När hon kom in till jobbet på morgonen – fortfarande övertygad om att det var någon kompis som skojat med henne – ringde Maria Schultz upp numret.

– Jag frågade mina kolleger om någon annan hade fått en påringning men det var bara jag. Så jag ringde upp numret och personen svarade "Hovet". Jag frågade om de var ett skämt och personen sa bara "varför skulle det vara det?" Sen frågade jag om Kungen hade fått sin tidning men det var bara DN och SvD som hade kommit.

Vad tänker du om det här?

– Jag tror ju att det är en ambitiös medarbetare, så jag blir inte arg. Det är ju bara roligt att kungen gillar Dagens Industri, det är bra pr. Folk tycker att det är en rolig grej och vi har skrattat gott här på morgonen. Nu ska vi se till att han får sin tidning.

Dagens Media har sökt Hovet som bett att få återkomma.

Men nu verkar mysteriet ha fått en lösning. Under eftermiddagen gick hovets informationschef Margareta Thorgren först ut och sa att det hela lät som en skröna. Men enligt Expressen har någon från Hovet faktiskt ringt till DI:s redaktör Maria Schultz i tron om att hennes nummer tillhörde tidningens kundtjänst.

– Man såg att DI saknades bland de tidningar som dagligen kommer till Stockholms slott, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare, till Expressen.

Kungen däremot ska ha fått sin tidning som vanligt, levererad till Drottningsholms slott.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

HovetDagens Industri

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.