tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Dagens ETC: "Falska anklagelser från Mats Edman"

Publicerad: 8 oktober 2014, 04:50
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:26

Bråket mellan Dagens Samhälle och Dagens ETC fortsätter. Nu anklagar ETC:s chefredaktör Andreas Gustavsson för att inte vilja ta debatten.


DT

Dante Thomsen


Igår rapporterade Dagens Media om Kajsa Ekis Ekmans hårda kritik mot Dagens Samhälle, som hon kallar för " riskkapitalisternas bästa vän och ett journalistiskt haveri".

Dagens Samhälles chefredaktör Mats Edman valde då att gå till attack – mot Dagens ETC:s ekonomi.

" Vi mår betydlig bättre än den snart kapsejsade förlustskutan Dagens ETC", skrev han bland annat i ett mejl till Dagens Media.

Men enligt Dagens ETC:s chefredaktör Andreas Gustavsson är det bara svammel.

– Istället för att i sak bemöta Kajsa Ekis Ekmans ledare i Dagens ETC väljer Mats Edman att framföra falska anklagelser om tidningens ekonomi, som han inte har någon som helst insyn i. Jag kan tycka att det är en trist metod att skygga för debatt. Men det är upp till Mats Edman hur han vill använda sitt utrymme i offentligheten, säger han till Dagens Media och fortsätter:

– Däremot blir det ett problem när han far med osanning. Nej, Dagens ETC kommer inte att kapsejsa.

Andreas Gustavsson påpekar att Dagens ETC:s startades med hjälp av läsarna och att tusentals prenumeranter beställde prenumeration direkt.

– De lånade även ut drygt sex miljoner kronor till projektet. Sedan dess har fler prenumeranter tillkommit, liksom annonsörer. Bara för ett par veckor sedan kom besked att Dagens ETC beviljas presstöd.

Andreas Gustavsson menar att Mats Edman inte står ut med att Dagens ETC ens existerar.

– Uppenbarligen provoceras han något oerhört av att Sverige har fått en ny dagstidning med rödgrön profil. Han kallar Ekis Ekmans ledare för "ideologisk propaganda". Jag kallar den ett lysande exempel på ett annat perspektiv. Och det får Edman vänja sig vid. Dagens ETC här för att stanna.

Mats Edmans enda kommentar till kritiken är:

" ETC klarar sig inte utan bidrag… Jag tackar för reklamen. Glöm inte att bevaka Ehrenbergs (Johan Ehrenberg, vd för ETC Utveckling, som ger ut Dagens ETC) nästa konkurs", skriver han i ett mejl till Dagens Media.

Dagens Samhälle ägs av arbetsgivarorganisationen Sveriges Kommuner och Landsting

LÄS OCKSÅ:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev