Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Corren hotad igen

Publicerad: 4 September 2013, 05:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:36

I går utsattas Correns lokalredaktion i Linköping för ännu ett hot. Hotet som framfördes via mejl var det andra på en vecka.


Ämnen i artikeln:

Corren

På fredagen förra veckan kom två personer till lokaltidningen Correns redaktion i Linköping och begärde att en artikel om polisens razzia mot ett skrotupplag skulle tas bort. Tidningen vägrade gå med på kravet, uppger corren.se.

I går utsattes redaktionen för ännu ett hot – denna gång i form av ett mejl, vilket i sin helhet löd:

"Hallå vad är det ni håller på med det hära med skrivande om det i tallboda i skroten är det så jävla svårt att acceptera att tabort det ni har skrivit det är jävligt onödigt det kmr snart inte finnas kvar någon corren ska ni veta!!!!!".

Mejlet som var undertecknat av en person som kallade sig "Benjamin" hänvisade till en Facebookgrupp som används av en grupp personer under namnet "Gipsy Bloods". Gruppen presenterar sig själva som ett kriminellt nätverk.

I en kommentar till den egna tidningen säger Correns chefredaktör Charlotta Friborg om hotet:

– Jag blir mest arg. Det är fullständigt absurt att vi skulle falla undan för smågangsters. Det kommer aldrig att hända.

Enligt polisen har de två händelserna sannolikt med varandra att göra.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Corren

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.