söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Citysälj lägger ner Stockholmskontoret

Publicerad: 26 november 2012, 14:16

Säljbolaget Citysälj lägger ner sitt Stockholmskontor och fokuserar på Boråskontoret.

Ämnen i artikeln:

CitysäljDagspress

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Citysälj grundades 2004 och är framförallt inriktat på att sälja annonser och prenumerationer. Bolaget har i dag två kontor, ett i Stockholm och ett i Borås.

Nu läggs dock Stockholmskontoret ner.

– Ja, det stämmer bra det. Vi ska avveckla det till förmån för vårt kontor i Borås. Men det är ingen minskning, utan vi flyttar den delen av verksamheten till Borås, säger Niclas Högfeldt, vd på Citysälj, till dagensmedia.se,och fortsätter:

– Vi lämnar Stockholm eftersom kontraktet på våra lokaler där går ut nu i december och vi aldrig har gillat lokalerna. Vi såg över hur många som egentligen jobbade i Stockholm, vilket var ganska få, och bestämde oss för att utveckla i Borås.

Enligt Niclas Högfeldt har de anställda vid Stockholmskontoret erbjudits tjänster i Borås, men få har valt att flytta med dit.

– Det är ungefär 20 personer som påverkas. Men de har alla varit välkomna till Boråskontoret. Sedan har vi sett till att informera om att de kan jobba på andra bolag, det har blivit ett smörgåsbord för våra konkurrenter, säger han.

Samtidigt vill Niclas Högfeldt poängtera att företaget kommer att rekrytera i Borås, i och med att företaget har fått in nya uppdragsgivare såsom Filter.

– Redan för tre år sedan flyttade vi vår business to business-verksamhet till Borås. Där är det dessutom ett billigare kvadratmeterpris. Förra året skaffade vi ännu en våning till kontoret och nu kommer vi nog att sitta på ännu en våning, säger han och fortsätter:

– Vi är en förhållandevis stor arbetsuppgivare här i Borås, men kommer bli ännu större. Dessutom har vi fått in nya uppdragsgivare. Vår målsättning för 2013 är att rekrytera 100 personer till, varav hälften på heltid. Dessutom ska vi ta tag i ett nytt affärsområde, med kundtjänst.

Stockholmskontoret beräknas vara avvecklat till årsskiftet.

Enligt företagets bokslut för 2010/2011 ökade Citysäljs omsättning från 20 miljoner kronor 2009/2010 till nästan 23 miljoner kronor 2010/2011.

Rörelseresultatet innan skatt minskade dock, från nästan 1,3 miljoner kronor 2009/2010 till 500 000 kronor 2010/2011.

I somras valde Citysäljs förre vd Nico Bacigalupe att sälja sina andelar i företaget till två passiva investerare.

Citysälj jobbar bland annat med Bonnier Publication och Talentums titlar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev