Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

City Malmö Lund läggs ner

Publicerad: 19 Augusti 2015, 12:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:54

UPPDATERAD. Gratistidningen City Malmö Lund läggs ner, meddelar HD-Sydsvenskan.


Sedan 2007 ägs gratistidningen City Malmö Lund av Sydsvenskan. Nu har företaget inlett MBL-förhandling om nedläggningen av tidningarna. Personalen informerades under eftermiddagen.

– Grunden till beslutet är att läsarna i allt större utsträckning tar del av nyheter i mobilen. City är en tidning som plockas i tidningsställ och vi har sett under en tid att läsningen av själva gratistidningen har minskat medan läsningen av våra nyheter i mobilen ökar, säger HD-Sydsvenskans vd Pontus Bodelsson, till Dagens Media.

– Vi följer med läsaren och kommer att satsa mer på nyheter i mobilen. City har också en ung primärmålgrupp som är ännu snabbare att flytta över till mobilen. Vi gör det här för att behålla den kategorin.

Istället kommer HD-Sydsvenskan att starta två nya editioner av gratistidningen Hallå i Malmö och Lund. Tidningarna är hemdistribuerade och kommer ut en gång i veckan.  Sedan tidigare finns Hallå i Helsingborg, Höganäs, Ängelholm, Landskrona, Vellinge, Lomma, Bjärred och Kävlinge.

– Vi tror fortfarande att det finns kraft i gratistidningar, men inte i den man plockar i ställ, utan i den hemburna i brevlådan. Den har också en annan karaktär. City är primärt en tidning med nyhetskaraktär medan de tre editioner av Hallå vi nu startar får en annan karaktär, mer personporträtt, som vi tror kompletterar HD-Sydsvenskan bättre, säger Pontus Bodelsson.

Totalt berörs nio pesoner av nedläggningen. Enligt Pontus Bodelsson kommer ingen av dem att behöva bli uppsagda, utan de erbjuds istället andra tjänster inom HD-Sydsvenskan.

LÄS OCKSÅ:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.