Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

City Magasinet: ”Vi kände inte till textannonserna”

Publicerad: 21 Mars 2011, 09:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:17

En säljare på City Magasinet i Östersund erbjöd annonsörerna en artikel på köpet om de beställde annons. Tidningsledningen säger sig ha varit ovetande.


Som dagensmedia.se berättade förra veckan så erbjöd City Magasinet i Östersunds nöjesredaktör, som också jobbar som annonssäljare, en artikel till de annonsörer som köpte en annons.

– Man får inte göra så, punkt slut. Personen som sålde annonserna skriver fortfarande sina artiklar men har inget med annonsförsäljningen att göra längre, säger Joakim Nordborg, ansvarig för bland annat försäljning på City Magasinet i Östersund.

Så du som ansvarig för försäljning har inte haft någon vetskap om den här säljarens metoder alls?

– Nej det har jag inte. Faktum är att vi har varit kontakt med de annonsörer som nappat på erbjudandet och sagt att det inte längre gäller.

Så du har inte alls lagt märkt till sambandet mellan annonser och artiklar? Ni måste väl ha någon form av diskussion om ert redaktionella material?

– Det handlar om två eller tre artiklar och allt har gått ganska fort så här i början. Sedan vill jag säga att det här inte är något ovanligt i den här branschen, skillnaden är att vi gör något åt det.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.