Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

City i Skåne bygger nattredaktion

Publicerad: 26 maj 2009, 04:24
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:36

I samband med att Stockholm City gick ned till tvådagarsutgivning tog City i Skåne hem produktionen av sina tidningar till Malmö. Nu har City i Skåne rekryterat ett natteam på fem personer.


Det var i mitten av mars som Stockholm City berättade att man gick ned från tredagarsutgivning till att endast komma ut på måndagar och torsdagar. 25 tjänster försvann från tidningen. Samtidigt passade Skåneeditionen, som ägs av Sydsvenskan, på att ta hem produktionen. Anledningen var att man tyckte att tidningarna gick år olika håll och att City i Skåne hoppades på att spara pengar.

- Vi kommer fortfarande att vara en del av samma familj och byta material. Men Stockholm kommer inte längre att redigera tidningarna i Skåne, säger Kersti Forsberg, redaktionell utvecklingschef på City i Skåne.

City ger ut lokaleditioner i Malmö, Helsingborg och Landskrona. En av de nyanställda är från systertidningen i Stockholm.

- De som blev uppsagda erbjöds att följa med ned hit och en nappade, säger Kersti Forsberg.

Här är hela gruppen:

Nattchef: Anders Behrmann, kommer närmast från Kvällsposten Redigerare: Mattias Grenholm, kommer närmast från HDSusanna Bergström, kommer närmast från AftonbladetJohan Pilemark, kommer närmast från Stockholm CityCecilia Hagelin, kommer närmast från Sydsvenskan

Martin Schori

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev