måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Christofer Ahlqvist blir chefredaktör på GP

Publicerad: 18 april 2017, 10:05
Uppdaterad: 30 augusti 2018, 12:35

Christofer Ahlqvist är chefredaktör på GP. Foto: Björn Larsson Rosvall

Christofer Ahlqvist går från tillförordnad chefredaktör på Göteborgs-Posten till chefredaktör.


HF


Tidigare i år fick Stampen Local Media ny vd och i samband med det utsågs Christofer Ahlqvist till tillförordnad chefredaktör på Göteborgs-Posten – nu står det klart att han blir chefredaktör på tidningen.

– Vi är glada och stolta över att ha hittat GP:s nya chefredaktör internt, det är en styrka. När vi jämförde Christofer med andra kandidater insåg vi snabbt att han är den bästa och mest lämpade för uppdraget att vidareutveckla det redaktionella arbetet på tidningen, säger Martin Alsander, koncernchef på Stampen och styrelseordförande i Stampen Local Media, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Christofer har med sin lokala förankring och långa erfarenhet från mediebranschen ett starkt förtroende internt. Han är duktig på utgivarfrågor och kan både nya kanaler och print samtidigt som han har nyhetsnäsa och kan journalistiken från grunden. Han är som klippt och skuren för rollen helt enkelt.

I och med vd-skiftet meddelade Cecilia Krönlein, dåvarande chefredaktör, sin avgång och Christofer Ahlqvist fick då först rollen som tillfördordnad chefredaktör efter nästan två år som nyhetschef.

– Det här är en väldigt inspirerande utmaning som jag tar mig an med stolthet, glädje och ödmjukhet. Att få leda en redaktion vars mål är att skapa lokal kvalitetsjournalistik är en av de roligaste uppgifterna jag som journalist kan tänka mig, säger Christofer Ahlqvist, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev