Christofer Ahlqvist blir chefredaktör på GP

2017-04-18 12:05  
Christofer Ahlqvist blir chefredaktör på GP. Foto: Björn Larsson Rosvall

Christofer Ahlqvist går från tillförordnad chefredaktör på Göteborgs-Posten till chefredaktör.

Tidigare i år fick Stampen Local Media ny vd och i samband med det utsågs Christofer Ahlqvist till tillförordnad chefredaktör på Göteborgs-Posten – nu står det klart att han blir chefredaktör på tidningen.

– Vi är glada och stolta över att ha hittat GP:s nya chefredaktör internt, det är en styrka. När vi jämförde Christofer med andra kandidater insåg vi snabbt att han är den bästa och mest lämpade för uppdraget att vidareutveckla det redaktionella arbetet på tidningen, säger Martin Alsander, koncernchef på Stampen och styrelseordförande i Stampen Local Media, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Christofer har med sin lokala förankring och långa erfarenhet från mediebranschen ett starkt förtroende internt. Han är duktig på utgivarfrågor och kan både nya kanaler och print samtidigt som han har nyhetsnäsa och kan journalistiken från grunden. Han är som klippt och skuren för rollen helt enkelt.

I och med vd-skiftet meddelade Cecilia Krönlein, dåvarande chefredaktör, sin avgång och Christofer Ahlqvist fick då först rollen som tillfördordnad chefredaktör efter nästan två år som nyhetschef.

– Det här är en väldigt inspirerande utmaning som jag tar mig an med stolthet, glädje och ödmjukhet. Att få leda en redaktion vars mål är att skapa lokal kvalitetsjournalistik är en av de roligaste uppgifterna jag som journalist kan tänka mig, säger Christofer Ahlqvist, i ett pressmeddelande.

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt