Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Christer El-Mochantaf ny chefredaktör på GT

Publicerad: 5 april 2019, 12:57

Christer El-Mochantaf har utsetts till Chefredaktör på GT.

Foto: Hanna Brunlöf

Kvällspostens redaktionschef tar över chefredaktörskapet när Sofia Dahlström byter till SVT.


Ämnen i artikeln:

ExpressenGT

Christer El-Mochantaf har utsetts till ny chefredaktör på GT. I samband med att han tillträder den nya tjänsten tar han också plats i Expressens redaktionsledning.

I ett pressmeddelande kommenterar Expressens chefredaktör och ansvarig utgivare Thomas Mattsson nyförvärvet:

– Christer El-Mochantaf är en engagerad och driven kvällstidningsjournalist. Med honom som chefredaktör kommer GT att kunna fortsätta utveckla sina viktiga granskningar och dominera som nyhetskälla i Västsverige, säger han.

 Christer El-Mochantaf har tidigare, förutom rollen som redaktionschef på Kvällsposten, även varit nyhetschef och reporter vid Expressens redaktion i Stockholm. Han har också varit på GT, Nya Lidköpings-Tidningen, Skaraborgs Läns Tidning och Vara Tidning.

2015 belönades Christer El-Mochantaf med journalistpriset Den Gyllene Haldan för sin granskning av nazister i Västsverige. Han har även fått Lilla Augustpriset för novellen ”Kalla hjärtans dag” .

– Min ambition är att fortsätta göra granskningar, samhällsreportage, avslöjanden och samtidigt rapportera senaste nytt i alla våra kanaler. Men vi ska också underhålla som en klassisk kvällstidning gör. Glimten i ögat är en del av vår identitet, säger Christer El-Mochantaf.

Hans företrädare Sofia Dahlström som lämnar GT för SVT, där hon blir programchef på samhällsavdelningen i Göteborg.

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenGT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News