Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Christen Ager-Hanssen blir vd för Metro media house

Publicerad: 17 januari 2019, 10:52

Christen Ager-Hanssen går in som vd för Metro media house.

Foto: Press

Christen Ager-Hanssen tar över som vd för Metro media house. "Under 2018 har vi utvecklat nya affärsmodeller för Metro media house som nu ska implementeras och kommer att göra bolaget lönsamt igen", säger han.

Ämnen i artikeln:

Christen Ager-HanssenMetro

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Metro media house och ägarbolaget Custos group ska knytas närmare varandra, därför går styrelseordförande Christen Ager Hanssen in som ny vd för Metro media house. 

– Under 2018 har vi utvecklat nya affärsmodeller för Metro media house som nu ska implementeras och kommer att göra bolaget lönsamt igen. Det är en modell som maximalt utnyttjar kraften i Metros varumärke med dess höga trovärdighet och enorma räckvidd, säger Christen Ager-Hanssen, i ett pressmeddelande. 

Custos plan är att bygga ett ekosystem där man utnyttjar marknadsföringskraften i Metro media house olika kanaler. Det genom både partnerskap och ägande i andra bolag. Målet är att "bli en ledande aktör för kundanskaffning inom e-handel". 

I samband med förändringarna får Metros tidigare vd Jonas Lundh istället en ny roll som chief operating officer hos Custos. I sin nya roll kommer han arbeta för att skapa samverkan mellan bolagen. 

– Nu är grundarbetet klart och vi ska ta koncernen till nästa nivå. Jag ser med stor optimism fram emot Metros fortsatta resa, säger Jonas Lundh, i ett pressmeddelande. 

Metros tidigare koncernchef Mikael König lämnade sin tjänst i maj förra året.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev