Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Chefskarusell på SvD

Publicerad: 15 augusti 2012, 10:29
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:14

Martin Jönsson lämnar rollen som redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare på Svenska Dagbladet.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSchibsted

Istället blir han kulturchef på tidningen.

– Martin har ett genuint kulturintresse och är bland annat en sjujäkla DJ. Han har ett brinnande musikintresse så de som inte tror att han har någon kulturell kompetens, de får tänka om, säger Björn Hygstedt, informationschef på SvD.

Han fortsätter:

– Sedan har vi en digital resa framför oss inom kulturen så Martin Jönsson är som klippt och skuren för uppdraget.

Nya redaktionschefer blir nuvarande sportchefen Ola Billger och SvD Helg-chefen Ann Axelsson, som kommer att dela på uppdraget.

– Efter att vi är klara med de fackliga förhandlingar kommer vi att dra igång vårt stora utvecklingsprojekt och då känner vi att vi behöver två redaktionschefer. Sedan krävs det nästan två personer för att ersätta Martin.

Ann Axelsson kvarstår som chef för SvD Helg och Ola Billger ersätts tills vidare som sportchef av den biträdande sportchefen, Gert-Owe Gärder.

Den nuvarande kulturchefen Kaj Schuler lämnar redaktionsledningen och återgår till att vara kulturskribent. Även den tidigare administrativa redaktionschefen Ingrid Schoerner lämnar redaktionsledningen för en ny roll blir som hr-chef på tidningen.

Samtidigt tar Kristian Lindquist plats i redaktionsledningen, som chef för nyhetsredaktionen.

SvD påbörjar nu utvecklingen av ett nytt koncept för papperstidningen och digitala kanaler. Martin Jönsson kommer att vara delaktig i arbetet, som kommer att pågå under hela hösten.

– I nuläget finns det inget vi kan säga om utvecklingsprojektet som vi inte redan sagt, men vi kommer att informera fortlöpande om vad som händer hos oss framöver, säger Björn Hygstedt.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSchibsted

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.