Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Chefsflykten fortsätter – chefredaktören lämnar Metro

Publicerad: 23 juni 2015, 11:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:56

Christofer Ahlqvist lämnar Metro för att bli nyhetschef på Göteborgs-Posten.


Ämnen i artikeln:

Metro

Inom loppet av bara några månader har ett flertal chefer valt att lämna gratistidningen Metro. I april aviserade vd:n Andreas Ohlson sin avgång. Kort därefter kom beskedet att den tillförordnade chefredaktören Kristoffer Rengfors slutar. Även nyhetscheferna Josefin Berglund och Karolina Skoglund har lämnat Metro.

Nu står det klart att Metro drabbas av ännu ett avhopp. Christofer Ahlqvist, Metros ordinarie chefredaktör som varit föräldraledig, värvas av Göteborgs-Posten.

– Jag lämnar ett roligt jobb för ett annat roligt jobb som jag ser stora utmaningar i. Det är inte så att jag flyr Metro, säger Christofer Ahlqvist till Dagens Media.

Det är många som har lämnat på kort tid, vad händer på Metro?

– Jag tror att avhoppen är oberoende av varandra. Det finns ingen hemlighet som jag vet om som är skälet bakom mitt beslut.

Christofer Ahlqvist har varit pappaledig under året och skulle ha återvänt till Metro efter sommaren. Ett bidragande skäl till bytet av arbetsplats är också att hans familj bor i Göteborg.  

– Det är ett nytt spännande jobb som dessutom finns i samma stad som min familj.

Sedan Kristoffer Rengfors slutade har redaktionschefen Linnea Jonjons klivit in som chefredaktör. Christofer Ahlqvist vill inte kommentera vem som blir hans efterträdare på Metro. Det är i nuläget inte klart om han återvänder till Metro innan han tillträder sin nya tjänst på Göteborgs-Posten.

– Vi har inte diskuterat detaljerna om det ännu, säger Christofer Ahlqvist.

Christofer Ahlqvist får som nyhetschef "det övergripande ansvaret för GP:s innehåll i alla kanaler". Han blir även ställföreträdande ansvarig utgivare och ska ingå i GP:s redaktionella ledningsgrupp samt företagsledning.

Vilka utmaningar ser du på GP?

– Jag vill lära känna redaktionen och deras arbetssätt mer ingående innan jag går ut i branschmedia och säger vad jag vill förändra. Men det handlar mycket om omställningen som sker i branschen och hur man förhåller sig till det.

Enligt Metros avgående vd Andreas Ohlson är jakten på en ny chefredaktör redan igång. Den leds av Kinneviks operative chef Anders Kronborg.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev