tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Chefredaktörsbyte på Stampen-titlar

Publicerad: 30 november 2022, 11:58

Sanna Wikström är ny chefredaktör på Kungsbacka-Posten.

När Per Anger, i dag chefredaktör på Kungsbacka-Posten, går till samma roll på Alingsås Tidning tar Sanna Wikström över hans nuvarande uppdrag.

Ämnen i artikeln:

Stampen Media GroupNyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


De två Stampen-ägda tidningarna Kungsbacka-Posten och Alingsås Tidning får nya chefredaktörer. Det när Per Anger, i dag chefredaktör på den tidigare, går till motsvarande roll på den senare.

I samband med att Per Anger tillträder som chefredaktör på Alingsås Tidning tar Sanna Wikström, i dag biträdande chef på Göteborgs-Tidningen (GT), över hans post på Kungsbacka-Posten.

– Jag är glad att kunna presentera en så stark och meriterad tidningsledare till denna roll, säger Johan Hansson, vd för Stampen Media, i ett pressmeddelande.

Innan Sanna Wikström kom till GT arbetade hon på Göteborgs-Posten. Under sina år i mediebranschen har hon haft flera arbetsledande roller, nu senast som biträdande chef för GT.

– Det ska bli en ynnest att ta sig an det här uppdraget. Tillsammans med mina kompetenta kollegor ser jag fram emot att på daglig basis leverera relevant, intressant och vass lokaljournalistik till våra läsare. Det här kommer att bli så kul, säger Sanna Wikström i ett kommentar.

Även hennes företrädare Per Anger ser fram emot nya utmaningar på Alingsås Tidning.

– Jag ser mycket fram emot detta uppdrag. Det känns både väldigt roligt och spännande, kommenterar Per Anger.

Claes Svensson, i dag chefredaktör för Alingsås Tidning, lämnar för att gå i pension efter 40 år i branschen.

– Jag är så tacksam över alla möten och alla fantastiska kolleger genom åren. Utan er hade den här resan inte varit möjlig.

Chefredaktörsbytena ska vara genomförda senast vid månadsskiftet januari/februari 2023.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev