Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Chefredaktörens avtal kan ändras

Publicerad: 29 november 2011, 12:53
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:48

Sydsvenskans chefredaktör Daniel Sandström är en av tre chefer som har ett självutlösande fallskärmsavtal i sitt anställningskontrakt. "Jag hoppas att vi kan ändra på avtalet", säger vd:n Lars Dahmén till dagensmedia.se


Tre chefer på Sydsvenskan har anställningsavtal med självutlösande fallskärmar, som tecknades under Johan Ståhls tid som vd.

– Tre personer, däribland chefredaktören Daniel Sandström, har kvar en klausul i sina avtal om att de under vissa omständigheter kan säga upp sig och ändå ha rätt till avgångsvederlag. Det är inga jätteorimliga villkor, men numera är det ovanligt med den typen av avtal, säger Lars Dahmén.

– Den här typen av avtal skrivs inte längre, och de tre som finns kan komma att ändras.

Lars Dahmén vill inte säga vilka övriga två chefer det rör sig om, innan han har pratat med dem.

I hans eget avtal finns ingen självutlösande fallskärm.

– Jag har, som tidigare kommunicerats, en uppsägningstid på sex månader som gäller åt båda hållen.

Han vill hålla isär avtalen som tecknades under Johans Ståhls tid på vd-posten från det besparingsprogram som nu genomförs på Sydsvenskan.

– Jag förstår att många medarbetare är upprörda och förvånade över vad som hänt, men det har inget att göra med förändringarna i Sydsvenskans verksamhet.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.