Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Chefredaktören: "Det känns inte trovärdigt"

Publicerad: 10 september 2012, 14:09
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:12

I dag meddelade Mittmedia att Dagbladet i Sundsvall kommer att genomgå stora besparingar. Samtidigt valde tidningens chefredaktör Åke Härdfeldt att lämna tidningen. För dagensmedia.se föklarar han varför.

Ämnen i artikeln:

DagbladetSundsvalls TidningMittmedia

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Dagbladet i Sundsvall tillkännagav i dag att tidningen kommer att genomgå besparingar på 10 miljoner kronor. Samtidigt sade tidningens chefredaktör Åke Härdfeldt upp sig.

– Det här är en rätt kraftfull besparing och en ny inriktning för tidningen, som i hög grad ska samarbeta med Sundsvalls Tidning, säger han till dagensmedia.se och fortsätter:

– Jag har liksom stått för en viss ledarstil, att varje dag göra en så bra tidning som möjligt trots mindre resurser än Sundsvalls Tidning. Så för mig känns det inte trovärdigt att stå och säga det här blir jättebra. Det kanske blir jättebra, men då krävs det någon som tror på det här.

Samtidigt som Åke Härdfeldt säger att han inte vill vara med och styra tidningens förändrade uppdrag så tror han ändå att besparingarna kan komma att rädda tidningen.

– Jag vill att det ska gå bra för tidningen. Men jag tror att det tror behövs en person som med hull och hår kan gå in prata om de nya inriktningarna och jag inte rätt person för det, säger han.

Åke Härdfeldt lämnar tidningen vid månadsskiftet, men ännu vet han inte var han kommer att gå härnäst.

– Jag har ingen aning om det. Jag har inte ens funderat på det. Det handlar mer om att det kändes rätt att lämna i det här fallet. Jag jobbar månaden ut, men arbetet med den nya inriktningen kommer påbörjas under månaden och där kan jag inte delta.

Hur har reaktionerna på redaktionen varit?

– Jag har varit ganska upptagen har egentligen inte hunnit höra så mycket, men jag tror att det är ganska tryckt stämning. Vi står inför stora besparingar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev