Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Chefen för nyhetsdesken lämnar Aftonbladet

Publicerad: 19 december 2014, 12:55
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:18

Camilla Norström, chef för nyhetsdesken på Aftonbladet, slutar efter 14 år på tidningen.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Nyligen stod det klart att Ulrika Sjöblom, nyhetschef på nöjet, och Pernilla Ericsson, tidigare redaktör på bland annat Allt om Stockholm, lämnar Aftonbladet efter flera år på tidningen.

Nu, kan Dagens Media berätta, väljer även nyhetschefen Camilla Norström att lämna Aftonbladet.

Hon slutar efter hela 14,5 år på tidningen.

– Det kändes plötsligt helt rätt. Det har varit en jättetuff höst på många sätt och vis och nu känns det som allt faller på plats, säger hon till Dagens Media.

De senaste tre åren har Camilla Norström varit chef för nyhetsredaktionen. Innan dess har hon bland annat arbetat som kriminalreporter.

– Jag tog över som som chef för nyhetsredaktionen när vi precis genomfört en nedbemanning och var en stukad redaktion och det har gått hur bra som helst. Alla åren har varit fantastiska men de tre sista åren var roligast.

Camilla Norström ska först passa på att vara ledig innan hon bestämmer vad hon ska göra härnäst.

– Jag har jobbat jättemycket och nu ska jag ta chansen att ägna lite tid åt mina barn och vara ledig. Jag vet inte vad jag ska göra sen men jag känner mig stark och det känns som att jag kan göra vad som helst.

– Samtidigt är det såklart jättesorgligt att sluta. Det har varit mycket tårar i dag, jag har gråtit flera gånger.

Camilla Norström tycker också att mellancheferna på Aftonbladet fått onödigt mycket stryk i samband med den framtidsrapport som tidningen presenterade i höstas.

– Jag har haft mycket åsikter om vad som hänt på tidningen och hur vi hanterat vissa frågor. Nyhetsredaktionen är extremt framgångsrik och vi har extremt många duktiga mellanchefer som fått lite stryk i höst utan att någon faktiskt sagt att de ligger bakom mycket av våra framgångar. Men det är inte så att jag slutar i affekt.

Du har kallats för nyhetsredaktionens ryggrad, hur tungt avbräck blir det att du slutar?

– Alla går att ersätta. Men jag hoppas att det märks att jag jobbat här och att jag gjort avtryck och skillnad. När Aftonbladet får ordning på den nya organisationen finns det jättemånga medarbetare som får chansen att göra ett jättebra jobb, säger Camilla Norström och tillägger:

– Ryggraden på Aftonbladet utgörs faktiskt av hela nyhetsdesken, inte en enskild person.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev