Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Chefen ber om ursäkt efter sportreporterns hån mot konståkning

Publicerad: 15 december 2014, 09:12
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:19

VLT:s sportreporter liknade SM i konståkning med låtsassporter som plockepinn och "baklängesgång". Nu ber han om ursäkt.


" Jobbkarriären peakar: Utsänd på SM i konståkning. Längtar redan till fler spännande uppdrag som SM i plockepinn eller SM i baklängesgång".

Så skrev VLT:s sportreporter Kevin Johansson på Twitter efter att i lördags blivit tilldelad uppdraget att bevaka SM i konståkning som gick av stapeln i Västerås i helgen.

Uttalandet föll inte i god jord hos arrangörerna som omgående kontaktade VLT:s sportchef Pasi Hiirikoski.

– Vi fick reaktioner från folk bakom arrangemanget. Vi har diskuterat saken med dem och de verkar nöjda nu, säger Pasi Hiirikosi till Dagens Media och fortsätter:

– Vi hade en diskussion hur vi ska hantera privata sociala medier när man som vi har en ganska offentlig roll. Vi är på det klara med att privata inlägg egentligen inte är privata i ett sådant läge. De som hade reagerat tyckte det var bra att vi tog upp det och de var också nöjda med den bevakning som vi sedan gjorde.

Vad har ni sagt till reportern i fråga?

– Vi hade en diskussion. Han insåg ganska omgående att det inte var så smart. Han tog själv tag i det hela och var i kontakt med de som blev upprörda.

Fick han fortsätta bevaka SM?

– Jajamän.

Även i sociala medier fick Kevin Johansson hård kritik och han ber nu om ursäkt för sin tweet.

– Det var naivt av mig att tro att jag kan uttrycka mig privat på det här sättet i det här sammanhanget. Jag måste inse att jag är en offentlig person och jag beklagar om någon känner sig kränkt av det jag skrev, säger Kevin Johansson till Dagens Media.

Var det många som reagerade?

– Ja det var ett par stycken.

Tycker du så här på riktigt?

– Vad jag tycker eller inte tycker är inte relevant. Det var en jättefin tävling och jag beklagar som sagt om någon tagit illa upp.

Jag såg att du tagit bort ditt Twitter-konto nu?

– Jag har twittrat privat i många år och har haft det som en rolig hobby. Jag känner att jag inte kan göra det i ett privat sammanhang längre eftersom jag insett att jag är en offentlig person, säger han och fortsätter:

– Jag måste se över hur jag använder sociala medier och när jag nu förstått att jag inte längre kan twittra ur ett personligt perspektiv är jag inte intresserad av att använda Twitter och därför tog jag bort det. Det tar mer energi än vad det ger glädje till mitt privatliv, vilket kontot har varit till för.

Har du fått en uppsträckning av cheferna?

– Det är inte min sak att svara på.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev