Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Charlotta Friborg: "Mediehuset ska vara kyrkan mitt i byn"

Publicerad: 10 November 2014, 12:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:23

Lokalanknytning och digital omställning viktigast för UNT:s nya publisher Charlotta Friborg.


Idag kom beskedet att Charlotta Friborg tar över rodret på UNT. Hon lämnar därmed posten som chefredaktör för Östgöta Correspondenten. Enligt henne själv är det till stor del förnyelsen som lockar.

– Jag har trivts fantastiskt bra på Corren och jag kommer att lämna mycket av mitt hjärta kvar där. Men här fanns en möjlighet att börja något nytt. Det är ett jättespännande mediehus som ligger långt fram både publicistiskt och kommersiellt, säger Charlotta Friborg till Dagens Media.

Vad vill du göra med UNT?

– UNT har en stark papperstidning och har varit framsynta med att att bygga gratistidningar. Man har också kommit långt vad gäller den digitala omställningen och det är där jag vill sätta mitt huvudfokus.

– Samtidigt är det ingen onemanshow att leda ett stort mediehus idag. Jag ska lyssna och lära innan jag pekar ut färdriktningen.

Charlotta Friborg har sin bakgrund på bland annat DN, Sundsvalls tidning och VLT. Efter tiden på Corren har hon ytterligare stärkts i sin övertygelse om de lokala mediernas betydelse och särart. En övertygelse hon tar med sig till UNT.

– De lokala mediehusens styrka är närheten till läsare, tittare och kunder. Det är något speciellt och den ska värnas. Mediehuset ska vara kyrkan mitt i byn. Det är påtagligt på Corren och så är det på UNT också.

Du stannar kvar inom NTM, vad har det för fördelar?

– Det blir en kortare startsträcka för mig så klart. NTM är en av de mest framsynta mediehusen och har blicken på den digitala omställningen och på hur mediehusen sak göra sig gällande i den. Jag trivs bra inom koncernen.

Vad innebär bytet personligen?

– Ett nytt och spännande jobb med nya personliga utmaningar. Min familj är kvar i Stockholm Mälardalen sedan tidigare så det blir att pendla. Det är en intressant utmaning i sig.

LÄS ÄVEN:

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.