Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Centerpartist PO-anmäler DN

Publicerad: 23 Mars 2012, 09:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:28

Stockholms stadsmiljöborgarråd Per Ankersjö (C) anmäler Dagens Nyheter till Pressombudsmannen. ”De felaktiga uppgifterna är skadliga för mig”, skriver han i sin anmälan.


Ämnen i artikeln:

DNDagens Nyheter

Det är i en text i DN Kultur från 14 mars  i år som Per Ankersjö anser att skribenten Maria Schottenius går ”till attack” på honom och hans stadsbyggnadspolitik.

”Jag är medveten om att jag som folkvald får tåla skarp kritik mot min politik och anmälan avser därför inte det uppskruvade tonläget i artikeln. Däremot påstår Schottenius på två ställen i notisen att jag önskar bygga bort stadens grönområden. Detta är uppenbarligen en grav felaktighet eftersom jag och Centerpartiet 2010 gick till val på devisen att vi måste bygga på höjden i syfte att värna just stadens grönområden, ett valbudskap som även DN tidigare har uppmärksammat”, skriver Per Ankersjö.

Enligt anmälan har Per Ankersjö bett DN:s kulturchef Björn Wiman om att få skriva en replik, men det ska han ha nekats göra med hänvisning till att texten inte innehåller några sakfel.

Enligt Björn Wiman har DN inte tagit emot någon anmälan.

– Först om PO väljer att höra parterna får vi ta del av anmälan och PO kan också välja att direktavskriva fallet och då får vi inte ens reda på att en anmälan förekommit, säger han.

– Det hör inte till rutinerna att branschmedier tar del av den anmälande partens anmälan, även om det i vissa fall kan ligga i anmälarens intresse att få publicitet kring sin anmälan. Jag kan bara spekulera i om det är så i det här fallet.

Björn Wiman vill dock inte svara på hur han ser på anklagelserna i anmälan.

– Vi konstaterar att det kommit in en anmälan till PO och vi har stor respekt för det pressetiska systemet. Nu avvaktar vi PO:s agerande i ärendet.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DNDagens Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.