Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Catarina Lundbäck ny krimkrönikör på Expressen

Publicerad: 8 augusti 2017, 10:13
Uppdaterad: 8 augusti 2017, 10:17

Expressens kriminalkrönikör Catarina Lundbäck. Foto: Thomas Engström

Kriminiologen och "Efterlyst"-producenten Catarina Lundbäck är Expressens nya kriminalexpert.


Ämnen i artikeln:

Expressen TVLeif GW Persson

Catarina Lundbäck är utbildad kriminolog och har tidigare producerat TV3:s brottsprogram "Efterlyst". Hon har även varit chefredaktör på magasinet "Misstänkt".

Nu blir hon, i sällskap av Leif GW Persson och Britta Svensson, kriminalkrönikör på Expressen.

Förutom att skriva krönikor kommer Lundbäck att medverka i Expressen TV:s nyhetssändningar, samt i programmet "Brottscentralen", som drar igång en ny säsong i slutet av augusti.

– Utifrån min erfarenhet vill jag berätta mer: nyansera, komma ett steg längre och påminna om att saker inte alltid är som de först ser ut, säger Catarina Lundbäck i ett uttalande och fortsätter:

– Jag vill kunna förklara aspekter som inte alltid har en plats i den första nyhetsrapporteringen, dra paralleller till tidigare relevanta fall och resonera kring varför det till exempel kan skilja så mycket mellan en dom i tingsrätten och en dom i hovrätten.

Expressens krimchef Mattias Wikström säger i en kommentar:

– Vår nyhetsbevakning av kriminalfall är redan stark och ”Brottscentralen” är oerhört populärt. I Catarina Lundbäck får vi en erfaren och återkommande röst som verkligen kan gå på djupet och erbjuda våra läsare analys, bakgrund och insyn.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressen TVLeif GW Persson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.