söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Casten Almqvist om Jonas Bonniers avhopp: "Att skriva - det är där hans hjärta finns"

Publicerad: 29 maj 2013, 08:40

De pekas ut som möjliga efterträdare till Jonas Bonnier. Nu kommenterar några av den avgående koncernchefens närmsta medarbetare avhoppet.

Ämnen i artikeln:

BonnierBonnier NewsJan SchermanCasten AlmqvistGunilla HerlitzDagspress

YL

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

DT

Dante Thomsen


Sedan det i morse stod klart att Jonas Bonnier slutar har det spekulerats friskt i vem som ska ta över rollen som vd för den anrika mediekoncernen.

En av de hetaste kandidaterna, enligt branschspekulationer, är Gunilla Herlitz, vd på Dagens Nyheter och affärsområdeschef för News Sweden där bland andra DN, Expressen, Sydsvenskan och Dagens Industri ingår.

Själv vill hon dock inte kommentera spekulationerna.

– Nej jag kan inte kommentera spekulationer om hans efterträdare. Jag tycker bara att det är väldigt tråkigt att han slutar, säger hon till Dagens Media.

Är du sugen på jobbet?

– Jag har haft Jonas som chef i tio år och han har varit väldigt inspirerande. Jag tycker bara att det är väldigt tråkigt att han slutar och det är den enda kommentar jag kan ge.

Är du förvånad över hans beslut?

– Jag vet ju att Jonas har många intressen utanför jobbet, vare sig det handlar om att göra musik eller att skriva. Så nej, jag har varken tänkt eller trott att han ska jobba som koncernchef för Bonnier tills pensionsåldern. Samtidigt så har han varit så engagerad. Svaret blir både ja och nej.

Ett annat namn som nämnts är TV4-Gruppens vd Casten Almqvist. Han väljer dock att hålla en låg profil. Åtminstone i nuläget.

– Jag vet bara att jag har ett jobb som jag stormtrivs med och tänker fortsätta jobba stenhårt med. Den senaste delen av mitt jobb fick jag senast i mars så jag har fullt upp att leverera, säger han själv om spekulationerna.

Vilken var din första reaktion på Jonas Bonniers avhopp?

– Min första reaktion var lite egoistisk, jag kommer att sakna att jobba med Jonas. Den andra är att jag känner till hans tankar och funderingar om vad han vill göra, och det är kul att han går mot något han ser fram emot, att skriva - det är där hans hjärta finns.

Vad tycker du om hans insats som vd?

– Han har fungerat väl med mig, jag har fått höga krav. Han är en krävande chef, men det kombineras med ett stort förtroende och en generositet med information som gör att man känner sig inkluderad, vilket skapar bränsle och energi för mig, säger Casten Almqvist.

Jan Scherman, den enda höga Bonnierchef som öppet har kritiserat ledningen vill i dag inte kommentera Jonas Bonniers avhopp.

" Tänker inte uttala mig", skriver han i ett mejl till Dagens Media.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev