Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Carl-Johan Bonnier: "God journalistik lönar sig"

Publicerad: 3 September 2013, 08:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:36

Nu slår Bonniers styrelseordförande Carl-Johan Bonnier tillbaka mot kritiken från Jan Scherman och Göran Ellung. Att våga omvärdera satsningar och faktiskt upphöra med verksamheter är viktigt, skriver han.


Ämnen i artikeln:

BonnierTV4 News

I går berättade Dagens Media om Jan Scherman och Göran Ellungs gemensamma utspel mot nedläggningen av TV4 News på DN Debatt.

Enligt dem båda var nedläggningen ett tecken på att Bonnier drivs av kortsiktig vinstmaximering vilket i det långa loppet kommer att skada bolaget.

I dag svarar Bonniers styrelseordförande Carl-Johan Bonnier på kritiken i samma forum:

"Jag vågar påstå att Bonnier i en europeisk jämförelse är ett av de medieföretag som varit allra tydligast med att vi även fortsatt ser satsningar på journalistiken som centrala i vårt företags DNA och vi är övertygade om att god journalistik lönar sig."

I dagens medielandskap är det viktigt att våga pröva nya grepp, skriver han. Men lika viktigt är det att våga omvärdera och faktiskt upphöra med verksamheter som inte bär sig.

"I bland måste man inse att idén inte bär. Hit hör dessvärre TV4 News."

Carl-John Bonnier skriver även att han har förståelse för Jan Schermans och Göran Ellungs besvikelse på ett personligt plan eftersom de båda lagt ner stor tid och kraft på en produktion som inte nådde fram.

Slutligen slår han fast att privata publicistiska verksamheter måste gå med vinst:

"Publicistisk långsiktighet förutsätter sund ekonomi och förmågan att både satsa, och ibland, att bromsa."

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

BonnierTV4 News

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.