Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Caitlyn Jenner poserar för Vanity Fair – slår Twitterekord

Publicerad: 2 juni 2015, 06:42
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:59

OS-medaljören och realitystjärnan Caitlyn Jenner slog Barack Obamas rekord på Twitter.


Ämnen i artikeln:

Twitter

I slutet av april fick Diane Sawyer som första journalist en exklusiv intervju med den tidigare OS-medaljören, och systrarna Kardashians styvpappa, Bruce Jenner om planerna på att genomgå en könskorrigering. I går presenterade han sitt nya jag – Caitlyn Jenner – på omslaget av tidningen Vanity Fair, fotograferad av Annie Leibovitz.

Samtidigt gjorde Caitlyn Jenner debut på Twitter där hon lade ut en bild på det kommande omslaget. På bara fyra timmar nådde hon en miljon följare och slog därmed president Barack Obamas tidigare rekord om att vara snabbast att nå en miljon följare, rapporterar flera medier.

Själv twittrar Caitlyn Jenner: "Ännu ett Jennervärldsrekord, och vid 65 års ålder? Vem hade kunnat ana! Ödmjuk och ärad av att ha nått 1 M följare på 4 timmar. Tack för ert stöd"

Nyheten om Bruce Jenners könskorrigering har fått stort genomslag och bakom uppmärksamheten ligger en väl planerad mediestrategi. Förutom intervjun med ABC News inför könskorrigeringen och intervjun med Vanity Fair efter den har Jenner medverkat i ett specialavsnitt av "Keeping up with the Kardashians" där familjen pratar om sina känslor kring det faktum att han ska bli kvinna.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev