Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Café värvar Staffan Frid

Publicerad: 25 Mars 2011, 09:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:16

Staffan Frid, ad på tidningen Vi, värvas till samma tjänst på Café.


Staffan Frid är en av Sveriges mest meriterade magasin-ad:s. Nu står det klart att han lämnar Vi för Café.

– En riktig topprekrytering, säger Cafés chefredaktör Jens Stenberg i ett pressmeddelande.

– Staffan blir en fantastisk förstärkning för Café. Han är en av Sveriges skickligaste och mest meriterade art directors och dessutom en driven tidningsmakare med kunskaper långt bortom ytan och formen.

Staffan Frid har de senaste åren gjort en uppmärksammad redesign av tidningen Vi. Han har dessförinnan arbetat på Z, Residence, Cosmopolitan och Golf Digest. Han har även arbetat på Café tidigare, mellan åren 1995 och 1999.

– Det är ett privilegium att få återvända till Café. Tidningen är synnerligen snygg och läsvärd, och jag ser fram emot att få vara med och fortsätta utveckla de karaktärsdragen, säger Staffan Frid.

Jens Stenberg:

– Café har redan ett inarbetat och väl fungerande formspråk som vår nuvarande ad tagit fram, men magasinsdesign är i viss mån färskvara och den behöver uppdateras kontinuerligt. Cafés två viktigaste delar är de långa reportagen och modebevakningen för män. I Staffans uppdrag ligger att stärka båda delarna, såväl moderniteten som reportagekänslan.

Staffan Frid tillträder sin tjänst på Café i slutet av juli. Han ersätter Joel Persson, ad på Café sedan sju år tillbaka, som enligt pressmeddelandet går vidare till "annan verksamhet".

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.