Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Café fick drömintervjun med SHM – gör tre olika omslag

Publicerad: 18 december 2012, 10:21
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:00

Årets sista nummer av Café blir unikt i tidningens historia. Tidningen får tre olika omslag, där alla frontas av medlemmarna i Swedish House Mafia.


Ämnen i artikeln:

Café

För första gången i Cafés historia görs tre olika omslag till en och samma tidning. Omslagen frontas av medlemmarna i Swedish House Mafia, Axwell, Sebastian Ingrosso och Steve Angello.

– Vi satt på något speciellt i och med att vi har gjort en stor intervju med dem i samband med att de var här i Sverige. Vi och Skavlan var de enda som fick göra detta och vår intervju är den sista som de gör som band. Intresset är stort och vi vill göra det ännu större, säger Jens Stenberg, chefredaktör på Café, till dagensmedia.se.

Intervjun, som är gjord av Jan Gradvall, är på över 40 000 tecken och löper över tolv sidor. Han har fått följa med housetrion under hela deras vistelse i Sverige, på hotellet, i lounger och på spelningarna.

– Han har gjort ett riktigt epos. Vi tyckte därför att det var roligt om vi kunde göra något mer och ur det kom idén med tre olika omslag där en i trion får fronta. Swedish House Mafia är verkligen en trio, det finns ingen frontperson. De tyckte att det var kul att få turas om.

Att få till intervjun var dock problematiskt.

– Ett tag var vi på väg till Las Vegas, sen ville de bjuda på middag i Dubai och till sist var det Indien som gällde. När giget i Mumbai ställdes in valde vi att dokumentera de sista spelningarna någonsin i Sverige.

Att det blev just Café som fick göra den enda tidningsintervjun med bandet, och också den sista, beror på att alla tre har växt upp med Café. Dessutom har de alla stor respekt för Jan Gradvall.

- Sebastian Ingrosso hade läst en krönika av Janne, i vilken han skrev om bandet och var väldigt nyfiken på dem, som han gillade. De tyckte om vår idé att göra en sista intervju, speciellt när det var Janne som skulle göra den.

Intresset för reportaget har varit intensivt.

– Vi har blivit nedringda av andra tidningar som vill citera ur Café, innan vi ens hade gjort intervjun. Nu hoppas vi att våra läsare ska uppskatta reportaget.

Numret finns ute i butik 20 december.

Sofia Hvenström

Ämnen i artikeln:

Café

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.