Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Byggvärlden omorganiserar och halverar utgivningen

Publicerad: 14 December 2010, 15:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:28

Byggvärlden halverar utgivningstakten och stärker samarbetet med koncernsystern Sverige Bygger.


Talentum samlar koncernens satsningar inom byggbranschen – tidningen Byggvärlden och byggprojektsajten Sverige Bygger – i en delvis gemensam organisation. Sverige Byggers kontorschef Maria Senkerik blir affärschef för Byggvärldens affärssida, som blir en del av Sverige Bygger.

– Eftersom både Byggvärlden och Sverige bygger vänder sig beslutsfattare i byggbranschen så kan vi med det här samarbetet göra tidningen mer lönsam, dra nytta av Sverige Byggers kunskap och innehåll och hitta nya affärsmöjligheter, säger Fredrik Karlssson, chefredaktör för Byggvärlden.

Exakt hur samarbetet ska se ut är inte klart ännu. Byggvärlden startades 2008 och har en upplaga på över 20 000 tidningar. I dagsläget kommer den ut med 21 nummer per år, men nästa år halveras utgivningen till 11 nummer.

– Beslutet gäller för 2011. Det är inte bestämt hur det blir sen, säger Fredrik Karlsson och fortsätter:

– Vi gick ut hårt som en nyhetstidning för branschen, men eftersom folk i dag läser rena nyheter på webben så är papperstidningen till för fördjupning och då räcker det att komma ut en gång i månaden.

Den halverade utgivningstakten av Byggvärlden innebär inga uppsägningar för redaktionen som hör till Talentum Media.

Tidningens avtal med Annonskraft om annonsförsäljningen har förlängts. Likaså det med Byggcheferna inom Ledarna, som går ut på att organisationens medlemmar får tidningen.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.