Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bråket om Hemnet-affären fortsätter

Publicerad: 2 juni 2016, 07:03
Uppdaterad: 2 juni 2016, 07:03

Schibsted kallar in advokatbyrå från USA för att få igenom miljardbudet på Hemnet, rapporterar Di Digital i en artikel idag.


Ämnen i artikeln:

SchibstedHemnet

Nyligen hotade Konkurrensverket med att sätta stopp för Schibsteds uppköpt av bostadssajten Hemnet, en affär värd 1,5 miljarder kronor. Detta på grund av att myndigheten anser att affären inte ska genomföras ”i dess nuvarande form”, skriver Di Digital.

Nu anlitar Schibsted, förutom den svenska advokatbyrån Kastel, den amerikanska advokatbyrån Cleary Gottlieb i uppköpsprocessen, enligt uppgifter till Di Digital.

Martin Frey som är affärsområdeschef för Schibsteds marknadsplatser i Sverige bekräftar informationen som Di Digital har fått.  

Advokatbyrån Cleary Gottlieb är en av USAs toppbyråer inom förvärv och fusioner i USA och har bland annat representerat internationella kunder som Sony under deras förvärv av Ericssons mobilverksamhet 2011. En affär som då värderades till strax under 10 miljarder kronor.

Enligt ytterligare uppgifter är även advokatbyrån Vinge inblandade i Hemnet-affären för Schibsteds räkning. Vings inblandning vill Martin Frey däremot inte kommentera, enligt Di Digital.

Schibsteds uppköpsbud på Hemnet var en utdragen budprocess som bland andra mediekoncernen Bonnier och riskkapitalbolaget Nordic Capital var inblandade i.

Exakt hur mycket pengar Schibsted har lagt ned på att få igenom Hemnet-affären är inte känt. Men enbart betalningen till Fastighetsmäklarförbundet (FMF) för att få till en överenskommelse landade på 7,5 miljoner kronor.

Enligt Di Digital är Konkurrensverket oroliga över att Schibsteds köp av Hemnet skulle hämna konkurrensen på marknaden. Bostadssajten Blocket Bostad ägs sedan tidigare av Schibsted.

Inför Hemnet-affären licensierade mediekoncernen ut mäklardelen av Blocket Bostad till företaget Bovision, men bostadssajten är fortfarande i Schibsteds ägo.

Förra veckan lämnade Konkurrensverket in en ansökan om ”fristförlängning” hos tingsrätten då myndigheten vill ha mer tid för diskussioner mellan parterna. Efter den 8 juli kommer Konkurrensverket besluta om det ska yrka på förbud eller inte.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SchibstedHemnet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev