Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Bråk kring Hemnet-affären

Publicerad: 17 Maj 2016, 14:45
Uppdaterad: 17 Maj 2016, 14:45

Flera mäklare i FMF rasar mot "styrelsens miljonrullning" i samband med Schibsteds bud.


Ämnen i artikeln:

HemnetSchibsted

Schibsteds planerade köp av Hemnet kan vara i farozonen, efter att Konkurrensverket uttryckt att de vill stoppa affären, som är värderad till 1,5 miljarder kronor.

Fastighetsmäklarförbundet, FMF, är en av delägarna till Hemnet och försäljningsprocessen har skapat en upprörd stämning hos förbundet, skriver DI Digital.

DI Digital har tagit del av ett internt mejl som avslöjar att FMF redan gjort av med 8,3 miljoner kronor på kostnader knutna till Hemnet-affären. Medlemmar vill nu stoppa det man ser som ”styrelsens miljonrullning”. Uppgifterna om de 8,3 miljoner kronorna ska man enligt upgift ha fått från FMF:s vd Carolina Stegman.

”Enligt Carolina Stegman har styrelsen hittills å FMF:s vägnar spenderat ca 8,3 miljoner kronor på kostnader som knyter an till Hemnet-affären och att få till en granskning just nu förefaller viktigare än någonsin”, går det att läsa i det mejl DI Digital tagit del av.

Caroline Stegman säger till DI Digital att siffran "inte är tagen ur luften", men att det inte är pengar som någon av medlemmarna lagt ut.

Hon vill dock inte gå närmare in på saken på grund av skretess kring Schibsteds bud.

Mejlet är undertecknat av fyra fastighetsmäklare på mindre firmor. Carolina Stegman säger till DI Digital att mailförfattarna "är ute efter att vilseleda medlemmarna i eget syfte" då de är missnöjda med hur andelarna i affären fördelats.

Ebba Elfstrand

Ämnen i artikeln:

HemnetSchibsted

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.