torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Börsen granskar handel i Metro

Publicerad: 6 februari 2012, 13:09
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:34

Metros aktie rusade strax före Kinneviks bud på den resterande andelen. Nu anmäler Stockholmsbörsen den misstänka aktiehandeln, skriver di.se.

Ämnen i artikeln:

Metro

MS

Martin Schori


Det var i fredags som Metros aktie handelsstoppades efter att aktien rusat 20 procent. På måndagen offentliggjorde Kinnevik sitt bud på de resterande aktierna i bolaget.

Nu anmäls handeln till Finansinspektionen och Ekobrottsmyndigheten, uppger di.se.

– Det är ganska vanligt vid sådana här budsituationer att det förekommer stora kursrörelser innan budet offentliggörs. I regel anmäler vi dem till Finansinspektionen som i sin tur tar dem vidare till Ekobrottsmyndigheten, säger Annika von Haartman, chef för börsens övervakning, till nyehstbyrån TT.

Enligt Kinneviks Mia Brunell Livfors handlar det dock sannolikt inte om en läcka, utan att ett telegram från nyhetsbyrån Direkt, som gick ut på att Metros aktie var i bättre form än någonsin, och som publicerades på di.se, lett till ökad handel.

När den kom upp började handeln att öka och kurserna fara iväg. Det är vad man kan se när man tittar på mönstret. Jag har ingen mer information än så, säger hon till di.se.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev