Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Bornebusch i söndagskrock

Publicerad: 14 April 2014, 07:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:41

Expressen satsade på Bornebusch i nylansering av söndagsbilagan – precis som konkurrenten.


Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

För att vara varma i kläderna inför den kommande påskhelgen hade Expressen redan igår nylansering av den viktiga söndagsbilagan.

Kicki Pousette, som blir digital projektledare på Expressen magasin, har nu lämnat över redaktörskapet till Linda Grahn, som är mycket nöjd med nya Expressen Söndag.

– Jag blir sällan nöjd, men nu är jag det. Vi har jobbat otroligt mycket och hårt sedan 3 februari, då jag tillträde, säger hon till Dagens Media.

Vad har du gjort tidigare?

– Jag jobbade närmast med fotoprojektet "A day in the world". Innan dess har jag jobbat länge inom Bonnier, främst medinredning- och modemagasin.

Det blev ju superkrock igår med konkurrentens söndagsbilaga…

– Ja. Det är sånt som händer ibland. Ingen gillar att det blir så. Men vad sjutton ska man göra. Man tänker ibland lika som redaktör. Josephine Bornebusch ler med tänderna i Aftonbladet och har en fin blick i Expressen.

Vad är grejen med Josephine Bornebusch?

– Dels att det är klart med en ny säsong av "Welcome to Sweden". Hon är ung, söt och man blir nyfiken på henne vilken ålder man än är i. Vi försöker tänka på vem läsarna tycker om.

Vad kommer bilden i från?

– Det är en pressbild från TV4. Det använder vi ibland, och ibland gör vi egna plåtningar. Som alla redaktioner idag är vi ibland begränsade, vi har en liten budget.

Nytt för i år är att Expressens söndagsbilaga ligger kvar i butik hela veckan. Nästa nummer av bilagan kommer på påskdagen, som – precis som hela påskhelgen – är en guldgruva för kvällstidningarna.

– Påskhelgen är en stor helg för oss. Det var därför vi ville lansera nya Söndag redan igår.

Och på påskadagen är det Josephine Bornebuschs manliga motsvarighet – Plura Jonsson – som hamnar i fokus i bilagan.

– Det blir en stor grillspecial med Plura, och en intervju med honom.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.