måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bonnieranställd coronasmittad

Publicerad: 9 mars 2020, 07:27

En medarbetare på Bonnier News, där bland annat de Bonnierägda dagstidningarna samlas, har insjuknat i det nya coronaviruset.

Foto: Janne Næss

En medarbetare på Bonnier News har konstaterats smittad av det nya coronaviruset. Personen, som är nyligen hemkommen från ett virusdrabbat land, har inte varit på arbetsplatsen sedan dess.

Ämnen i artikeln:

CoronavirusetBonnierSchibsted

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


En medarbetare på Bonnier News, där bland annat Dagens Nyheter, Dagens Industri och Expressen ingår, har drabbats av det nya coronaviruset. Det framgår av ett internt meddelande som gått ut till ett stort antal anställda.

Personen som rest i ett virusdrabbat område har sedan hemkomsten inte besökt arbetsplatsen. Inte heller ska hen ha träffat några kolleger. Medarbetaren uppges under omständigheterna må bra, men är under uppsikt av sjukvården.

I förra veckan rapporterade Dagens Media att en anställd på Schibsted insjuknat i coronaviruset. Också där gällde det en person som rest i en virusdrabbad region.

Flera mediehus, däribland Bonnier som Schibsted, har till följd av coronautbrottet skärpt sina reserestriktioner och rutiner. En konsekvens av det är bland annat att ett antal medarbetare som rest i virusdrabbade regioner i dag arbetar hemifrån.

På Schibsted har man också valt att slopa karensavdraget vid sjukdom fram till och med den 20 mars. Men något sådant är inte aktuellt på Bonnier News, enligt HR-direktör Paulina Holm.

– Nej, vi fortsätter att avråda från icke nödvändiga resor till de riskområden som utrikesdepartementet har på sin lista och medarbetare som varit där ska arbeta hemifrån två veckor efter att man återvänt. Men att slopa karensdagen brett för Bonnier News är inte aktuellt i dagsläget.

Samtidigt ställs nu stora branschevenemang runtom i världen in på grund av corona. Nyligen rapporterade Dagens Media att tv-mässan MIPTV inte blir av samt att Group M-eventet Next M skjuts fram. I helgen stod det också klart att techfestivalen South by Southwest (SXSW) ställs in. 

 

LÄS OCKSÅ: Fler mediehus slopar karensavdrag

LÄS OCKSÅ: Bonnieranställd coronasmittad

LÄS OCKSÅ: Schibsted-anställd smittad av corona

LÄS OCKSÅ: Emma Frans: Medierna tenderar att misstänkliggöra myndigheter

LÄS OCKSÅ: Så påverkas mediehusens verksamhet av coronautbrottet

LÄS OCKSÅ: Expressens chefredaktör i coronakarantän 

De ingår i Bonnier News

Dagens Nyheter

Expressen

Sydsvenskan

Helsingborgs Dagblad

Dagens industri

Mittmedia

Bonnier Business Media

Bonnier News Lifestyle

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev