tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bonnier ville köpa SvD

Publicerad: 31 oktober 2014, 07:13
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:24

Bonnier och Schibsted nära storaffär, skriver Di.

Ämnen i artikeln:

BonnierSchibstedDagens Industri

SA

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se


Dagens industri skriver idag att Bonnier förra året tackade nej till att köpa Svenska Dagbladet. Diskussionerna avslutades förra hösten och affären föll på att Bonnier inte kom överens om ett pris med den nuvarande ägaren Schibsted.

Bonnierkoncernen skulle kunna räkna hem en del samordningsvinster vid ett övertagande av Svenska Dagbladet bland annat inom försäljning och administration.

Något intresse för affären tycks inte finnas i dag, enligt den kommentar Gunilla Herlitz, chef för affärsområdet Bonnier News, ger till Di.

– Det finns inget som helst intresse från Bonniers sida att köpa SvD.

Dagens industri skriver att Bonnierledningen kalkylerade med att det kostar runt en kvarts miljard kronor att lägga ned tidningen. För att försäkra sig mot en sådan eventuell kostnad krävde Bonnier att Schibsted skulle betala för att bli av med tidningen.

Men Schibsted ville ha betalt för att lämna över ägandet och därmed var diskussionerna avslutade innan de ens hann komma till några regelrätta förhandlingar, skriver Di.

Dagens Media kunde tidigare i år avslöja att Bonnier också vid årsskiftet ville köpa Schibsteds ägarandel i Metro. Förhandlingarna var långt gångna när de av någon anledning avbröts.

Raoul Grünthal, Schibsteds Sverige-chef, ville inte kommentera uppgifterna.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev